miercuri, 11 iunie 2008

[r24.ro] Cum sa'ti cumperi o bicicleta

Articolul de fata isi propune sa ii ajute sa nu faca o alegere pripita pe cei care s'au saturat sa stea in trafic si vor sa'si cumpere o bicicleta.

In primul rând, un research pe net este foarte folositor. Exista nenumarate forum-uri pentru aceasta, cum ar fi cele de pe ciclism.ro, urbanriders.ro si, desigur, nelipsitul si atoate-cunoscatorul softpedia.com. Dupa aceasta etapa, oricine se va fi familiarizat cu nume ca Ram, Kona, Cube, Merida, Univega, Magellan, Altrix, Shimano, Marzocchi, Sram, Suntour, etc, si va fi uitat odata pentru totdeauna de First Bike si DHS… Asadar o plimbare (plimbare?) la magazine este urmatorul pas.

Trebuie sa iti fie foarte clar ce vrei sa faci cu bicicleta pe care urmeaza sa ti-o cumperi. Vorbind despre mers in Bucuresti, este greu de crezut ca poti face mare treaba cu o cursiera cu rotile de 2 cm latime. Deci in principiu iti va fi util un mountain-bike hardtail (cu amortizor doar pe fata); o bicicleta full-suspension este mult mai scumpa si, la drum lung, mai incapatanata la viteze mari. Insa, daca ai planuri de strabatut munti si coborat pante cu ea, pregateste-te sa nu dai mai putin de 3000 de lei, neincluzand echipamentul de protectie.

Asadar, neaparata este pelegrinarea pe la magazine, tot in scopuri stiintifice. Cele mai cunoscute magazine de biciclete si accesorii din Bucuresti se regasesc, in ordine aleatoare, aici.

Urmeaza creditul la banca, scoaterea banului de la saltea, spargerea pusculitei sau cersitul la parinti. Succes!

Niciun comentariu:

Powered by BannerFans.com